de curve

het logo van De Curve
logo van De Curve

In Kessel-Lo vond je recht tegenover de statige treurwilg op het Baron August de Becker-Remyplein het café ‘de curve’. 

de voorgevel van De Curve
De voorgevel  en inkom van ‘de curve’

Michiel Vanautgaerden, jongste zoon van Julien Vanautgaerden en Christiane Vanneck , startte er op 1 oktober 2000 als 21 jarige zijn gloednieuwe zaak op en trad als cafébaas in de voetsporen van zijn peter Theo en zijn groot- en overgrootvader (zie café ‘in de molen’).

Michiel aan de tap in De Curve
Michiel aan de tap in De Curve

Het vroegere Volkshuis op het de Becker-Remyplein 27 werd volledig vernieuwd en is eigendom van de socialistische vereniging ‘de werker’. Bij de start ontstond hierover enige commotie in de pers: Michiel’s moeder was CD&V-gemeenteraadslid en 20 jaar schepen van de stad Leuven.

Met een jonge baas en een modern interieur werd ‘de curve’ op vijf jaar tijd een begrip  in Leuven en de wijde omgeving en is uitgegroeid tot een echt volkscafé waar zowel jongeren als de minder jeugdige gasten zich thuis voelen. In 2021, in volle coronacrisis, werd de zaak verplicht gesloten en Michiel besloot om het café om te vormen tot een brasserie met een nieuwe en moderne keuken  een uitgebreide menukaart. 

Het interieur van De Curve
De spelershoek van voor 2021, nadien als gevolg van corona en allerlei verbodsbepalingen ingericht tot  take-a-way en bureelruimte

 

Aan de toog in De Curve
Alle voetbalmatchen van de Jupiler Pro League en andere grote sportgebeurtenissen kunnen gevolgd worden op drie grote TV’s

Achter het gebouw is er een ruim zonneterras met 60 zitjes, en een privéparking die men bereikt langs de Eén-Meilaan.

Het zonneterras
Het zonneterras van De Curve

Op 15 mei 2023 werd de zaak stopgezet en overgedragen aan een nieuwe uitbater en op 1 juni 2023 heropend als ‘Bar Baron’. Momenteel werkt Jens Vandenbempt, de zoon van Inge Vanautgaerden, mee in de zaak.

uit de pers

krantenartikel De Curve
bron artikel: Steps Magazine 2002