De Curve

 

het logo van De Curve
het logo van De Curve

In Kessel-Lo vond je recht tegenover de statige treurwilg op het Baron August de Becker-Remyplein het café ‘de curve’. Op 15 mei 2023 werd de zaak stopgezet en overgedragen naar een nieuwe uitbater. op 1 juni 2023 werd deze zaak geopend al ‘Bar Baron’.

 

de voorgevel  en inkom van ‘de curve’
de voorgevel van De Curve

Michiel Vanautgaerden, jongste zoon van Julien Vanautgaerden en Christiane Vanneck , startte er op 1 oktober 2000 als 21 jarige zijn gloednieuwe zaak op en trad als cafébaas in de voetsporen van zijn peter Theo en zijn groot- en overgrootvader (zie café ‘in de molen’).

 

Michiel aan de tap in De Curve
Michiel aan de tap in De Curve

Het vroegere Volkshuis op het de Becker-Remyplein 27 werd volledig vernieuwd en is eigendom van de socialistische vereniging ‘de werker’. Bij de start ontstond hierover enige commotie in de pers: Michiel’s moeder was CD&V-gemeenteraadslid en 20 jaar schepen van de stad Leuven.

Met een jonge baas en een modern interieur werd ‘de curve’ op vijf jaar tijd een begrip  in Leuven en de wijde omgeving en is uitgegroeid tot een echt volkscafé waar zowel jongeren als de minder jeugdige gasten zich thuis voelen. In 2021, in volle coronacrisis, werd de zaak verplicht gesloten en Michiel besloot om het café om te vormen tot een brasserie met een nieuwe en moderne keuken  een uitgebreide menukaart. Momenteel werkt Jens Vandenbempt, de zoon van Inge Vanautgaerden, mee in de zaak.

 

De spelershoek van voor 2021
Het interieur van De Curve

Op de prijskaart vindt je Stella, Hoegaarden, blonde en donkere Leffe van ’t vat en in de zomermaanden de extra Kriek Belle-Vue en een uitgebreid gamma degustatiebieren met onder meer vijf trappistenbieren.

 

Alle voetbalmatchen van de Jupiler Pro League en andere grote sportgebeurtenissen kunnen
gevolgd worden op drie grote TV-schermen.
Aan de toog in De Curve

Achter het gebouw is er een ruim zonneterras met 60 zitjes, en een privéparking
die men bereikt langs de Eén-Meilaan.

 

Het zonneterras van De Curve
Het zonneterras

 

De achterkant van De Curve met parking
Achterkant van De Curve

Het complex heeft, naast het café, ook nog drie feest- en vergaderzalen met keuken.

vergader- en feestzaal

vergader- en feestzaal

Info: Michiel Vanautgaerden tel. 016 89 09 94 www.decurve.be

krantenartikel De Curve
bron artikel: Steps Magazine 2002

Laatst aangepast op 04.03.2023