In Den Rozenkrans

Ga zeker eens kijken naar dit filmpje (http://youtu.be/10phdcNYZvA) en de vernieuwde versie (https://www.youtube.com/watch?v=GjyjLu16v0o)!

In Kessel-Lo, deelgemeente van Leuven vind je binnen de muren van de Abdij van Vlierbeek in een idyllische sfeer van pure stilte het estaminet (café) uit de goede oude tijd met de piëteitsvolle naam ‘In den Rozenkrans‘.

De uitbaters: Michiel en Nathalie (links) en Joris en Marijke (rechts)

Joris en Michiel Vanautgaerden werden, op 1 juli 2010, de gedreven en fiere uitbaters en zetten zo de traditie van cafébazen in de grote familie Vanautgaerden verder (lees hier over ook café de curve en café In de Molen). Sedert 1 juli 2016 baat Joris, als zaakvoerder van de nieuwe bvba ‘In den Rozenkrans’, de zaak alleen uit en zorgt er voor dat het café, als een stille ontmoetingsplaats, zonder TV of muziek, behouden blijft. Vanaf dan houdt  Michiel zich volledig bezig met ‘de curve’.

Joris in actie in de bierkelder

Vroeger werd door de inwoners van Vlierbeek het café genoemd ‘In de Abdij’ of ‘Bij Janneke en Bertha’, twee kleurrijke figuren die de zaak destijds uitbaatten en die hun foto nog steeds aanwezig is in het  ‘Estaminet’. . 

In de jaren ’60 werd tijdens de opnamen van de televisiereeks ‘Wij Heeren van Zichem’ boven de deur in zwarte verf ‘In den rozenkrans’ geschreven en die naam is sindsdien onveranderd gebleven.

In den Rozenkrans is de herberg waar het  sociale leven van Vlierbeek een belangrijke rol speelt. Het is een ontmoetingscentrum voor verenigingen, rustplek voor wandelaars en abdijbezoekers, pleisterplaats voor tafelplakkers, kaarters en tooghangers ….

Het terras is zorgvuldig ontworpen om te voorzien in de behoeften van alle gasten. Grote parasols bieden bescherming tegen de zon, terwijl comfortabele stoelen, tafels en banken zorgen voor een ontspannen plek om te zitten. Of je nu wilt genieten van een heerlijke maaltijd, een verfrissend drankje of gewoon wilt ontspannen met een goed boek, het terras van ‘In den Rozenkrans’ is de ideale plek.

Moe gefietst …? Genoten van je wandeling of van een panoramisch zicht op Leuven van op de ‘Kesselse Bergen’, of van een bezoek met de kinderen aan het Provinciaal Domein vlakbij?  Kom dan even pauzeren op het zonovergoten terras …of in de schaduw van de bomen … en geniet van een hapje en een drankje met een prachtig uitzicht op de Abdijkerk.

Trappistbieren, speciaal-bieren en streekbieren zijn er de vaste waarden op de bierkaart (lees hierover zeker ook het artikel in Café Revue)!  Wij tappen uit 10 verschillende kranen, waaronder steeds twee Trappistbieren, de fel gesmaakte Vlierbeek Grand Cru en in de zomer de Vlierbeek Rood, op basis van frambozen. Voor de wintermaanden is er ook de Vlierbeek Donker die goed past bij onze spaghetti Bolognaise, gemaakt met trappistbier, en volgens onze gasten van wereldklasse is!

Met zijn adembenemende ligging, omringd door groene velden en historisch erfgoed, biedt het terras van ‘In den Rozenkrans’ een serene sfeer om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven. Onze Abdij van Vlierbeek is een belangrijk erfgoed van de regio en biedt een fascinerend inzicht in het verleden.

Sedert 2021 baadt ‘In den Rozenkrans’, samen met hun team medewerkers, een filiaal uit in het sportcomplex van Kessel-Lo. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is logo-Baan-7-1-1024x1001.jpg

Het cafetaria van het sportcomplex in Kessel-lo is alle dagen open vanaf 17u tot 24u.
Op woensdag is het open vanaf 13u en op zaterdag reeds vanaf  9u en telkens tot middernacht. Biljart, darts en zes grote TV-’s voor alle live-uitzendingen zijn aanwezig.

Free podium mogelijk!
Zondag vrij voor privéfeesten en BBQ’s

Terras en interieur van Baan 7.

Contact

Bvba In den Rozenkrans
Abdij Vlierbeek 14
3010 Kessel-Lo (Leuven)
Tel. +32 (0)16-25 63 03
joris@vanautgaerden.be

Open

Van 11 uur tot 24 uur.
Dinsdag & Woensdag gesloten.

Jaarlijks verlof: Rozenkrans Krokusvakantie en 1e week van het Paasverlof